Zmiany w markecie

18.06.2019, Szczecin. Prawobrzeże - dwutygodnik informacyjno-reklamowy

Kilka dni temu ponownie oddano do użytku po remoncie sklep przy ulicy Portowej.

Zauważa się zmianę lokalizacji parkingu dla osób niepełnosp[rawnych, który przeniesiono z tylnej części parkingu, tuż pod drzwi wejściowe. Miejsca zyskały nowe oznakowanie, a sam parking rozdzielono pasem (wysepką) zieleni. Cała nawierzchnia parkingu zyskała nową kostkę i jest teraz idealnie równa. Wyremontowano też chodnik dojściowy do sklepu, choć zapomina o pewnym drobiazgu. Z parkingu do ulicy Portowej jest wydzielone wyjście, które notorycznie zastawiane jest pojazdami. Po prostu zapomniano o zaznaczeniu tzw. martwego pola, na tyle wąskiego by można było przejechać wózkiem dziecięcym bądź rowerem. Wyjazd ogranicza słup lampy oświetleniowej z ogranicznikiem parkowania. Zdjęcie z busem wyraźnie pokazuje, że nie ma szans tędy przejść…
 
We wnętrzu sklepu zrobiło się przede wszystkim jaśniej. Pojawiło się więcej światła. Dodano też dwie nowe kasy, a przy pierwszej jest teraz na tyle szeroko, że osoba na wózku inwalidzkim nie ma żadnych problemów z przejechaniem. Minimalnie przearanżowano też wnętrze, które teraz wydaje się bardziej przestronne.
 
EL
 

Galeria zdjęć

Skomentuj

Znamy Twoje IP (54.196.116.3). Pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy.

Facebook